середа, 5 вересня 2018 р.

Вітання призеру масового диктанта з української мови 2018

25 серпня 2018 року в межах ювілейного, десятого за рахунком, Вишиванкового фестивалю, в Одесі вже втретє було проведено масовий диктант з української мови.
Ця акція, за задумом організаторів,  проводиться з метою заохочення одеситів та гостей міста вивчати українську мову, розмовляти й грамотно писати державною мовою.

Вже традиційно цей захід відбувався на площі біля пам’ятника дюку де Рішельє на Приморському бульварі.  Участь в акції взяли понад 400 одеситів і гостей міста. Перший масовий диктант зібрав 129 учасників 2016 року. Наступного року ця акція побила рекорд і зібрала вже 350 осіб. Позмагатись у своїх знаннях щороку приходять учасники віком від 7 до 75 років найрізноманітніших професій. Цього року серед них була й співробітниця кафедри українознавства та соціальних наук ОДЕКУ – ст. викл. Мирошниченко М.І.

Особливість цього заходу полягає й у тому, що він є відкритим, а отже проводиться просто неба. Саме тому кожен мав змогу вільно спостерігати за його перебігом. Цього року текст, присвячений Вишиванковому фестивалю, читав Ігор Хворостяний— кандидат філологічних наук, автор посібників з української мови та масового онлайн-курсу «Лайфхаки з української мови і літератури».
За результатами перевірки диктанту, яку здійснювали викладачі ВНЗ м. Одеси та вчителі української мови одеських шкіл наступного дня, представниця нашого вишу посіла призове 3 місце.
26 січня Марія Іванівна Мирошниченко отримала відповідний подарунковий сертифікат від партнерів акції — Фонду Максима Степанова.
Щиро вітаємо нашу колегу з цим визначним успіхом!!!

Нехай такі особисті здобутки і у подальшому сприятимуть зростанню   престижу нашого рідного вишу!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар