субота, 19 травня 2018 р.

Святкування Дня вишиванки



У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.

Свято, яке започаткувала чернівецька студентка, відзначають щороку у третій четвер травня. У цей день прийнято одягати вишиванку – на роботу, на навчання і навіть у дитячий садочок. День вишиванки не має ніякого політичного підґрунтя, свято покликане популяризувати українську культуру.
День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня. Цього року День вишиванки припав на 17 травня.
На день раніше, 16 травня, до відзначення «Дня вишиванки» приєдналися викладачі та студенти ОДЕКУ, вдягнувши вишиванки на роботу і заняття. Учасники акції зібралися в аудиторії, де перед ними виступила з презентацією про історію вишиванки старший викладач кафедри українознавства та соціальних наук Мирошниченко Марія Іванівна.

   Найактивнішими учасниками акції були: студенти Суржикова Діана - СТ-13, Таранець Ірина – СТ-13, Удуденко Ганна – ГМ-21, Станко Мадіна – ГМ-21, Омеляненко Юлія – ГМ-21, Трач Юлія – ГМ-21, Панченко Єлизавета – ГМ-21, Молчанова Анастасія – К-11, Дорощук Єлізавета – ПУА-12, Д`якова Олександра – ПУА-12, Андрушко Марія – У-11; доцент кафедри українознавства та соціальних наук  Троян А.О., старший  викладач Мирошниченко М.І. і Кантаржи Н.І., викладач кафедри іноземних мов - Попович І.І.

Гостями відзначення Дня  вишиванки стали:

1) доцент кафедри українознавства та соціальних наук Олійник А.М.;
2) старший викладач кафедри  українознавства та соціальних наук - Слободянюк О.Р.;

3) студенти групи В-21:
  1. Болканюк Зоряна
  2. Кожухар Антоніна
  3. Лукашов Андрій
  4. Немолот Євгеній
  5. Панасюк Олександр
  6. Хомутовська Анжела
  7. Червенков Федір
  8. Шиманська Вікторія

4) студенти групи ГМ-21:
1.      Білик Анастасія
2.      Богданова Діана
3.      Корень Валерія
4.      Омеляненко Юлія
5.      Панченко Єлизавета
6.      Папуров Олександр
7.      Паскалов Станіслав
8.      Сімаченко Євген
9.      Станко Мадіна
10. Трач Юлія
11. Удуденко Ганна
12. Фасій Вероніка















5) студенти групи СТ-13:

  1. Карачан Вероніка
  2. Мічкова Анастасія
  3. Суржикова Діана
  4. Таранець Ірина



Основна мета заходу – збереження українських цінностей і їх популяризація серед молоді. При цьому саме свято не передбачало якихось обов’язкових заходів, крім одягання вишиванки.






Немає коментарів:

Дописати коментар