субота, 19 травня 2018 р.

Засідання культурологічного лекторію, присвячене Дню Перемоги

9 травня -  День  Перемоги
День перемоги - це свято зі сльозами на очах.  У кожної країни, кожного народу є своє головне свято, що відзначається щорічно протягом довгого часу. 
Таке свято є і у нас. Це  День Перемоги, який відзначають  9 травня.
Велика Вітчизняна війна почалася 22 червня 1941 року і тривала довгих 4 роки. Багато чого перенесли люди за роки фашистської окупації, але все-таки вони перемогли. Тільки завдяки  самовідданій праці та бойових заслугах, Радянський Союз зміг виграти цю війну, хоча зробити це було нелегко.  Дуже довгим і непростим був фінальний ривок, який привів до завершення військових дій з Німеччиною. Наступати радянські війська почали в районі Польщі та Пруссії в січні 1945 року. Союзники не відставали. Вони швидкими темпами просувалися до Берліна - столиці фашистської Німеччини. На думку багатьох  істориків того і нинішнього часу, самогубство Гітлера, що сталася  20 квітня 1945 року, вирішили  наперед повну поразку Німеччини.  Але загибель наставника і керівника не зупинив нацистські війська. Кровопролитні битви за Берлін,  призвели до того, що СРСР і союзники здобули перемогу  над фашистами.  Сотні тисяч убитих з тієї та іншої сторони - тільки після цього столиця Німеччини капітулювала.
9 травня мільйони людей згадують про те, як їх діди і прадіди билися, не шкодуючи свого життя, з ворогами. Згадують тих, хто трудився щосили на заводах, що випускають техніку і зброю для військових. Люди голодували, але трималися, оскільки розуміли, що тільки від їх дій залежить майбутня перемога над фашистськими загарбниками. Саме ці люди виграли війну, і завдяки їх поколінню сьогодні ми живемо.

В Одеському державному екологічному університеті 12 травня на потоках  Е-11п, Е-11е, ТЗ-11, ВБ-11 відбулося розширене засідання  культурологічного лекторію кафедри українознавства та соціальних наук, присвячене Дню Перемоги під керівництвом ст.викл. Краснянської Н.Д. і ст.викл. Слободянюк О.Р. .  З тематичними доповідями та віршами про війну виступили студенти – Артвіх Ю., Юрковська А., Мизицка А., Думанська О. та ін.. Студентами  Жосанар М. і Єременко Д.  були підготовлені тематичні стінні газети Під час цього заходу студенти також  переглянули  документальні фільми  про війну.










Немає коментарів:

Дописати коментар