неділя, 15 квітня 2018 р.

Відвідування Одеського художнього музею

Відвідування Одеського художнього музею в межах програми екологічного місячника в ОДЕКУ

11 квітня 2018 року в межах роботи культурологічного лекторію кафедри українознавства та соціальних наук старшими викладачами Слободянюк О.Р. та Краснянською Н.Д. було організовано відвідування студентами академічних груп ВБ-11,  аПЕ-34,  рПЕ-34  Одеського художнього музею. Цей захід було проведено в контексті екологічного місячника, присвяченого  Всеукраїнському Дню довкілля та міжнародному Дню Землі.

Під час цього відвідування студенти не лише прослухали лекцію про розвиток образотворчого мистецтва в Україні  XVII-XIX ст.ст. із переглядом експонатів тематичної експозиції «Країна мальованої кераміки (з історії українського гончарства)», але й отримали можливість ознайомитися із мистецько-художньою технікою мокуліто* в рамках авторської виставки Оксани Стратійчук.
Саме цей напрям, у виконанні київської художниці О. Стратійчук, переконливо продемонстрував відвідувачам виставки, що різні графічні техніки й класичний чорно-білий друк цілком підходять для милування природою і речами. Дзен-буддистський підхід у роботах художниці повною мірою відбив різноманіття, красу і яскравість оточуючого природного середовища: коли у одній квітці бачиш усі квіти всесвіту і сам всесвіт, а крапля води вміщає усі дощі та усі океани.

Сотні друкованих робіт, представлених на виставці, складаються у цілісну систему, де через зображення простих об’єктів природи формується витончене почуття любові до оточуючого середовища та справжнє відчуття прекрасного.
Студенти отримали справжнє естетичне задоволення від відвідування музею та мали можливість значно розширити своє світобачення в тому числі і завдяки неординарному художньому погляду на світ природи у техніці мокуліто.

* Мокуліто – техніка плоского друку, яка була винайдена в Японії наприкінці ХХ століття і полягає у використанні фанери у якості друкарської поверхні. Основний рисунок наноситься на дошку за допомогою літографських матеріалів, але можна також використовувати прийоми гравюри, поєднуючи ефекти плоского друку з високим. На відбитку виразно проявляється текстура деревини, що також збагачує зображення.




Немає коментарів:

Дописати коментар