середа, 21 лютого 2018 р.

Відвідування оперети Одеського академічного театру музичної комедії ім. Михайла Водяного "Циганський барон"

Перше у 2018 році відвідування студентами і співробітниками ОДЕКУ Одеського академічного театру музичної комедії ім. Михайла Водяного, організованого  кафедрою українознавства та соціальних наук (Слободянюк О.Р., Троян А.О., Бубнов І.В.), прийшлося на постанову «Циганський барон».



Ця оперета є однією з найвідоміших в унікальному здобутку Й.Штрауса. Саме вона ознаменувала нову віху в розвитку оперети як самостійного жанру.
Світова прем'єра «Циганського барону» відбулася ще у 1885 році у Відні і з тих пір ця оперета не сходить із театральних підмостків найвідоміших музичних театрів, раз за разом скоряючи серця людей і проносячи свою чарівність крізь роки.

Одеська театральна аудиторія раніше мала змогу насолодитися музикою і дійством цієї оперети в 1971 і 1982 роках, коли вона стала своєрідним рекордсменом за кількістю зіграних спектаклів. У 2017 році відбулося нове народження вистави.
Недільного вечора 18 лютого глядачі знову отримали можливість поринули у звуки чарівної музики, яка протягом всього дійства хвилювала серця і дарувала доброту та радість присутнім.
Натхненна гра акторів, яким вдалося дуже природно передати сюжетний угорсько-циганський колорит буйних веселощів і всепоглинаючої туги, млості і страсті, заворожила глядачів з моменту підйому завіси і аж до завершення вистави. Склалося враження, що оспівуванні в опереті любов і честь, гордість і гідність залишили у присутніх оптимістичне відчуття про їх незмінний тріумф і у нашому бурхливому сьогоденні.
Сподіваємось, що приємний відпочинок і позитивні емоції, що їх отримали студенти і викладачі університету, надихатимуть їх на плідну роботу в новому навчальному семестрі, що розпочався.





            

Немає коментарів:

Дописати коментар