вівторок, 28 листопада 2017 р.


Відвідування опери "Таємниця Віденьского лісу" Одеського Національного академічного театру опери та балету

Протягом попереднього тижня в університеті спостерігався справжній ажіотаж щодо придбання квитків на балетну виставу «Таємниця Віденського лісу» Одеського Національного академічного театру опери та балету.
Незважаючи на всі зусилля організаторів заходу – викладачів кафедри українознавства та соціальних наук ст. викл. Слободянюк О.Р. і доц. Бубнова І.В., потрапити до театру 24.11.2017 року пощастило далеко не всім. Але ті 70 студентів та співробітників університету, що стали свідками цього театрального дійства, отримали цілу купу незабутніх вражень і задоволення.
Від самого початку велич і піднесена атмосфера театру наче сприяли зануренню глядачів у лірико-драматичний сюжет майбутньої опери, побудованої на реальній історії кохання кронпринця Австрії Рудольфа і Марії фон Вечера. 
З перших акордів чарівної музики Й.Штрауса і Г.Малера, оригінальних декорацій та вдалого світового оформлення, на сцені і в залі запанував дух якоїсь таємничості і загадковості. Натхненна гра акторів, які в певних сюжетах демонстрували найвищий рівень танцювального оперного мистецтва, заворожила глядачів з моменту підйому завіси і аж до завершення дійства.
Легенда, що її розповіли автори балету «Таємниця Віденського лісу» через пластику танцю та дивовижний музичний супровід, була сприйнята глядачами з легкістю і задоволенням, а оптимістичне її завершення наче перенесли в залу відчуття тріумфу добра, світла і краси, яких так не вистачає у нашому повсякденному житті…
Після вистави глядачі якось неспішно рухались у бік роздягалень, що, погодьтеся, є не дуже звичним явищем, начебто бажаючи хоч на якість миттєвості продовжити своє перебування у цій дивовижній атмосфері.
А за дверима театру був свіжий вологий морський вітер, який нібито повертав до реалій  повсякдення…  
Попереду складний і відповідальний період – поточна сесія і, сподіваємось, що приємний відпочинок і позитивні емоції, що їх отримали студенти і викладачі університету, допоможуть успішно подолати цей рубіж

Немає коментарів:

Дописати коментар