субота, 23 травня 2020 р.

Участь студентів ОДЕКУ у ХІІІ Мегамарші вишиванок 2020 р.

Вишиванка - не просто декорований хрестиками чи гладдю одяг. Це - оберіг кожного українця, код нації, символи роду і народу.
Кольоровими нитками вишивка вплетена у наші традиції і найважливіше те, що маючи вікову історію, вона не втратила своєї популярності до сьогодні.
День вишиванки в Україні святкується щороку в третій четвер травня, і цього разу припадає на 21 травня. Зазвичай у цей день люди одягають вишиванки, йдуть у  них на роботу, навчання, влаштовують ходу й інші масові заходи.
Щороку, починаючи з 22 вересня 2012, в Одесі відбувається Мегамарш у вишиванках, засновником якого є Центр патріотичного виховання та організації дозвілля дітей та молоді.
Минулого року студентки 2 курсу груп ГМ-21 та В-21 гідрометеорологічного інституту ОДЕКУ Богданова Діана, Сівак Анастасія, Мартинова Ніна, Маклигіна Тетяна, Комар Вікторія у супроводі старшого викладача кафедри українознавства та соціальних наук Мирошниченко М.І. очолювали колону ХІІ походу Мегамаршу у вишиванках вулицями Одеси.
Однак, День вишиванки 2020 відрізнявся від попередніх: у зв’язку з карантином було вирішено  провести захід онлайн. Зокрема, організатори Мегамаршу, Центр патріотичного виховання та організації дозвілля дітей та молоді за підтримки Департаменту освіти та науки ООДА закликали всіх 21 травня, у День вишиванки, сфотографуватися або змонтувати невеличке відео  й надіслати на офіційну Інтернет-сторінку організаторів для створення відеоролика та альбому фотографій учасників Мегамаршу ХІІІ походу онлайн.
 Цьогоріч до участі в онлайн форматі ХІІІ походу Мегамаршу за організаційної підтримки старшого викладача кафедри українознавства та соціальних наук Мирошниченко М.І. долучилися студенти гідрометеорологічного інституту ОДЕКУ 1-5 курсів: Добрянська Яна, Антонов Данило, Гогія Анастасія, Крутенко Інна, Поплінська Мілєна, Рибалко Єгор, Сербінов Богдан, Ясинський Микита, Савкова Анастасія, Блага Анастасія, Волков Данііл, Гут Владислав, Іваничко Тетяна, Олійник Надія, Удуденко Ганна, Куляс Катерина, Ніколаєва Анастасія, Щелікова Владислава, Лошовська Олена, а також студенти кафедри військової підготовки ОДЕКУ: Єжова Владислава, Недобитко Іван, Маланчук Ірина, Болканюк Зоряна.
Звісно ж, із радістю вдруге зголосилися взяти участь у Мегамарші героїні торішнього походу, студентки груп МКА-31, МКА-41 та В-31 Богданова Діана, Сівак Анастасія, Мартинова Ніна, Маклигіна Тетяна, Комар Вікторія.
Старший викладач кафедри українознавства та соціальних наук Мирошниченко М.І. організувала участь студентів у заході, надіславши отримані від студентів фотографії та змонтований власноруч відеоролик-привітання з назвою «День вишиванки єднає ГМІ» на сайт організаторів Мегамаршу онлайн, перебуваючи на постійному зв’язку з куратором заходу Наталією Михайленко.
У суботу, 23 травня 2020 року, День Героїв – щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків-борців за волю України, на сайті  Центру патріотичного виховання та організації дозвілля дітей та молоді  відбувся ХІІІ Мегамарш у вишиванках онлайн, до якого долучилися також закордонні патріоти, зокрема, з Канади та Бразилії.  Було репрезентоване відео, створене з невеликої частини світлин, отриманих організаторами. До відеоролика увійшли фото й деяких студентів ГМІ ОДЕКУ. Переглянути відео можна за посиланням: #мегамарш_у_вишиванках_онлайн #13_похід
Решта фотографій увійшла до альбому ХІІІ походу на сторінці Мегамаршу в мережі Фейсбук.
Дякуємо нашим небайдужим студентам за участь у заході й сподіваємося на зустріч у вже ширшому форматі факультетів і груп у XIV походу Мегамаршу у вишиванках, який відбудеться 22 травня 2021 року!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар