четвер, 29 серпня 2019 р.

Вітання переможниці Масового диктанту з української мови 2019



Відзначення 28 річниці Незалежності України в Одесі  включало, в тому числі, проведення протягом 23-26 серпня Вишиванкового фестивалю. Ця акція поєднувала у собі низку тематичних заходів, примітну участь в яких взяла старша викладачка кафедри українознавства та соціальних наук ОДЕКУ Мірошниченко М.І.

Зокрема, 24 серпня 2019 року наша колегіня стала учасницею  так званого Вишиванкового ланцюгу, утвореного майже 1300 одеситами та гостями міста. Учасники акції, що були одягнуті у вишиванки,  взявши один одного за руки, утворили живий ланцюг від пам’ятника дюку де Рішельє через Потьомкінські сходи до будівлі Морського вокзалу Одеси. Ця запалювальна акція  стала яскравим проявом патріотичного духу та єдності українців і викликала душевне тремтіння і прискорене биття сердець всіх небайдужих громадян.

25 серпня 2019 року Мирошниченко М.І. взяла участь у написання масового диктанту з української мови. Ця акція, за задумом організаторів,  проводиться з метою заохочення одеситів та гостей міста вивчати українську мову, розмовляти й грамотно писати державною мовою. Цей захід відбувався на площі біля пам’ятника дюку де Рішельє на Приморському бульварі.  Участь в акції взяли понад 450 одеситів і гостей міста.
Особливість цієї акції полягає  у тому, що вона завжди є відкритою, а отже проводиться просто неба. Саме тому кожен мав змогу вільно спостерігати за її перебігом.
Цього року цей захід мав певні особливості. Зокрема, визначення переможців передбачалося для різних категорій учасників. Наша колегіня потрапила до найвищої і, відповідно, найскладнішої групи – викладачів і вчителів української мови і літератури.

Незважаючи на певні «інтонаційні» вади у представленні тексту диктанту, Марії Іванівні вдалося припуститися лише однієї прикрої помилки, що, в решті решт, і забезпечило їй друге підсумкове місце серед всіх учасників. А враховуючи ту обставину, що абсолютного переможця у написанні диктанту в цьому році не було визначено, досягнення Мирошниченко М.І. виявилося найкращим. Саме про це 26 серпня і повідомили організатори акції, нагородивши переможницю цінним призом – чарівною Bluetooth колонку від Xiaomi.
 Щиро вітаємо нашу колегу з цим визначним успіхом!!!  
Вважаємо, що  в умовах сьогодення гідним проявом громадськості і патріотизму людини має бути не лише символічна участь у різноманітних тематичних акціях, але й високий рівень професійних якостей у виконанні своїх обов’язків на робочому місці кожного дня. Саме таким чином і проявила себе Марія Іванівна, що вона й підтвердила своїй приписом на особистій сторінці у FB: «Вкотре довела сама собі, що маю право навчати і оцінювати студентів».


Нехай такі здобутки і у подальшому сприятимуть зростанню   престижу Одеського державного екологічного університету!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар